Ukusno i dekorativno

Hladno predjelo uvek je primamljivo, dovoljno je da se sadrži vaše omiljene namirnice. Ali, poseban “šarm” mu daje dekoracija, kojoj ne možete da ne pribegnete kada shvatite kako je lako.

Možete na primer, od skoro svake salame ili kobasice napraviti ružice. Male, velike, crvene, roze, izgledaće skoro kao prirodne. Neophodno je samo da se poigrate i potražite nekoliko dodatnih rekvizita i namirnica kao što su masline, tanko isečen trapist (ili neki drugi, tvrdi sir), listovi zelenog začinskog bilja...

Kada je sve tu, savetujemo vam da prvo napravite osnovu, dakle da na većem ovalu poređate parčad slanog rolata, peciva ili jedostavno listove tanko isečenih pilećih prsa, pečenice ili nečeg sličnog. Onda sledi nešto zahtevnija faza. Na čačkalice stavite masline, a oko njih obmotajte listove tanko isečene suve kobasice, koji će već sada poprimiti oblik cveta.

Ukoliko biste još da se igrate, dodajte sa strane listove zelenog začinskog bilja, poput  bosiljka i ove “ružice” već možete ređati u krug, jednu do druge. Ostaje još da oformite glavnu “zvezdu” ovog aranžmana – središnju ružu. Jednostavno, isecite vrlo tanko jedan list suve svinjske pršute ili butkice ili pečenice, urolajte da izgleda kao ruža i postavite na sredinu ovala. Ne zaboravite da obratite pažnju da li su sve namirnice unutar ivica ovala, ako ste i to uradili, možete parirati i profesionalcima.