Planirajte i “zeleno” kuvajte

Kada dođu računi za struju uvek se hvatate za glavu, a onda sami sebi držite lekcije o tome kako bi bilo sjajno da vaša porodica štedi više energije. Da se gase svetla u prostorijama u kojima nema nikoga i da kuvanje hrane nekako kraće traje.

Ako primenite svetski trend, koncept „Green cooking” na dobrom ste putu da već sledeći mesec ne strepite od visine računa za električnu energiju. Važno je samo da isplanirate kulinarske aktivnosti, tako da se ne desi da jedna zagrejana ringla čeka svoj red, već sve sastojke i posuđe unapred pripremite i već ste značajno doprineli u uštedi energije.

Kada vam ponestane ideja, šta biste mogli tako brzo i efikasno da skuvate, predlažemo vam da probate Carnex mesni narezak, trenutno zadovoljenje mesnom porcijom, bez kuvanja ili prženja. Potrebno je samo je naseći i obrok je spreman. Ali ako se uželite i kuvanih jela sa mirisom bakine kuhinje, preporučujemo vam naša gotova jela. Pripremaju se za deset minuta, a “na meniju” imamo sve, od  pasulja sa slaninom ili kobasicom, goveđih gulaša, sarme do faširanog mesa za špagete.

 

Zvuči čudno, ali osim što ste pojeli nešto kvalitetno i ukusno dali ste i vaš doprinos u očuvanju planete.