Njoke

Mini zadovoljstvo, a veliko uživanje. Mogu se pripremati na veliki broj načina, ali mi preporučujemo jedan – po našem mišljenju izuzetan.

Njoke
35 min
2 porcija

 

Potrebni sastojci:

  • 350 g njoki
  • 310 g Srpske kobasice
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 1 crveni luk
  • 200 g šampinjona
  • 2,5 dl crvenog vina
  • 500 g paradajz pirea
  • soli i bibera po ukusu
  • 1 kašičica šećera

U zagrejanu duboku posudu stavite ulje i sitno isečeni crveni luk, iseckani beli luk, so i crni biber, te propržite par minuta dok luk ne omekša. Dodajte sečene šampinjone i pržite dok voda od šampinjona ne ispari, a zatim dodajte crveno vino i pržite još malo, dodajte paradajz sos i šećer. Kuvajte oko 25 minuta na laganoj vatri, dok se sos zgusne.

Njoke skuvajte, procedite i sipajte u gotov sos, sve lagano promešajte.

U tiganju na zagrejanom ulju propržite Srpsku kobasicu dok ne dobije lepu zlatnu boju. Zatim Srpsku kobasicu isecite na kolutove i servirajte sa njokama.

 

Prijatno!