Carnex salata sa viršlama

Ovaj simpatični obrok lako se priprema, ne zahteva puno vašeg vremena i idealan je izbor za užurban dan.

Carnex salata sa viršlama
30 min
2 porcija

Potrebni sastojci:

  • 205 g Carnex viršli
  • 4-5 krompira
  • 1 crni luk
  • 1 kašika vlašca
  • sok od limuna
  • malo maslinovog ulja
  • so, biber

Veoma oštrim nožem zasecite Carnex viršle nekoliko puta, a potom ih stavite u ključalu vodu i kuvajte oko 5 minuta. Neoguljen krompir stavite u šerpu sa vodom, malo posolite i stavite da se kuva. Crni luk sitno iseckajte i stavite u posudu u kojoj ćete mešati salatu.

Kuvani krompir dok je još vruć ogulite i iseckajte na kocke, stavite u posudu sa lukom i začinite solju, biberom, maslinovim uljem, sokom od pola limuna i sitno seckanim vlašcem, sve dobro promešajte i dodajte viršle isečene na kolutove. Bitno je da začinite krompir dok je još vruć, jer tako bolje poprimi ukuse.

Salatu možete servirati toplu ili hladnu.

Prijatno!