Carnex prženice

Ništa nije lepše od sećanja na detinjstvo. Evociramo uspomene uz prženice na naš način. Prepustite se dobro poznatim ukusima i uživajte.

Carnex prženice
10 min
2 porcija

Potrebni sastojci

  • 8 parčadi hleba
  • 100 g kačkavalja
  • 100 g šunke
  • malo majoneza
  • malo kečapa
  • 2 jaja
  • 2 kašike mleka
  • so, brašno
  • ulje za prženje

Hleb isecite na kriške, jedno parče namažite majonezom, a drugo kečapom.Na parče koje je namazano majonezom narendajte kačkavalj, pa onda šunku i zatvorite ga drugim parčetom koje je namazano kečapom. Pripremite onoliko punjenih prženica koliko vam je potrebno.

Umutite jaja, dodajte malo mleka, prstohvat soli i prstohvat brašna. Sipajte ulje u tiganj i ugrejte dobro. Pripremljene prženice umočite u smesu od jaja sa jedne i druge strane i spuštajte u vruće ulje. Kratko pržite dok ne porumene i vadite na ubrus.

Prženice poslužite sa jogurtom ili salatom po želji.

Prijatno!