Carnex Kiš

Pomešajte najfinije Carnex proizvode u kiš i uživajte u aromama domaćeg obroka pripremljenog na francuski način. Prijatno!

Carnex Kiš
30 min
5 porcija

Potrebni sastojci:

  • 200 g brašna
  • 100 g putera
  • 50 g pavlake
  • 1 jaje
  • soli po ukusu

Za fil:

  • 100 g Carnex pršute
  • 100 g Carnex pancete
  • 100 g paprike
  • 200 g gauda sira
  • 1 dl kisele pavlake
  • 3 jaja
  • malo maslinovog ulja

Najpre napravite testo tako što ćete u brašno dodati hladan puter isečen na kockice, a zatim i pavlaku i so. Dobro promešajte, pa smesi dodajte jaje i nastavite sa mešanjem dok se ne dobije kompaktna smesa.

Kada dobro umesite testo umotajte ga u aluminijumsku foliju i stavite u frižider da odstoji pola sata.

Za to vreme iseckajte pancetu i pršutu, papriku i narendajte sir. Zatim pancetu i pršutu prepržite na maslinovom ulju.

Testo rastanjite u krug koji je prečnika nešto većeg od prečnika pleha u kojem ćete peći kiš, stavite ga na nepodmazan pleh, podignite ivice i izbušite viljuškom ili nožićem. Zatim na površinu testa ređajte sve sastojke dodajući na kraju narendani sir.

Kada ste sve sastojke složili preko njih sipajte razmućena jaja sa pavlakom. Kiš pecite oko 20 minuta na temperaturi od 200 do 220 stepeni, sve dok lepo ne porumeni.

Prijatno!