Reč predsednika

Miodrag Kostić, jedan od vodećih privrednika ne samo u našoj zemlji već i u regionu, na čelu je trenutno najveće vertiklano integrisane poljoprivredne kompanije u celoj Evropi.

Miodrag Kostić, jedan od vodećih privrednika ne samo u našoj zemlji već i u regionu, na čelu je trenutno najveće vertiklano integrisane poljoprivredne kompanije u celoj Evropi sa ozbiljnim planovima za proširenje i na druga tržišta poput Rusije, Belorusije, Kazahstana, Sudana. Miodrag Kostić je jedan od najvećih eksperata u agrarnoj i šećernoj industriji.

Poslovni sistem MK Group, nastao je 1983. godine iz male privatne firme za trgovinu, uvoz-izvoz i proizvodnju – MK Commerce. Vrednim radom, konstantnim investiranjem u poljoprivrednu proizvodnju, trgovinu, bankarstvo, brokerske investicije i konsalting i ulaganjem u razvoj ljudi, MK Group je izrastao u sistem koji danas čini 35 preduzeća i zapošljava oko 5.000 radnika u Srbiji i Ukrajini, i kao takav spada među one koji čine okosnicu domaće privrede.

Kompanija Carnex, vodeća kompanija u Srbiji u oblasti proizvodnje mesa i prerađevina od mesa, u novembru 2011. godine postala je deo MK Group. U poslednjih desetak godina MK Group se strateški orijentisala na poljoprivrednu proizvodnju i prehrambenu industriju,s obzirom na to da ove grane privrede imaju najveći potencijal razvoja, ali i imajući u vidu rastuću potražnju za hranom i prehrambrenim proizvodima, kupovina Carnexa odlično se uklapa u postojeću proizvodnu delatnost MK Group sistema.

Carnex je brend koji na našem tržištu postoji više od 50 godina. MK Group nastavlja započetu tradiciju, ali i ima za cilj proboj Carnex proizvoda na strana tržišta i zato usklađuje proizvodnju sa najvišim svetskim standardima u prehrambrenoj industriji i ulaže u dalji razvoj brenda i zaposlenih u Carnexu.

U želji da svoje znanje i iskustvo na najbolji način iskoristi, ali i imajući u vidu turistički potencijal Srbije, Miodrag Kostić se odlučio da osnuje kompaniju MK Mountain Resort, pod čijim se okriljem nalaze hoteli Grand i Angella kao i apartmansko naselje Konaci „Sunčani Vrhovi” na Kopaoniku.

Osim turizma, nove investicije su vezane za razvoj obnovljivih izvora energije, gde će MK Fintel Wind kao svoju osnovnu delatnost imati proizvodnju „zelene“ električne energije, sa usmerenošću na energiju vetra.

Miodrag Kostić spremnost da pomogne razvoj srpske privrede, stvori bolje uslove za poslovanje i podeli svoje iskustvo sa drugima, dokazao je i učešćem u radu upravnih odbora najvećih i najuspešnijih banaka u Srbiji, i najpoznatije brokerske kuće na ovim prostorima. Predsednik je Upravnog odbora AIK banke, kluba „Privrednik”, „Srpsko -beloruskog poslovnog saveta’’, član udruženja poslodavaca „Poslodavac" kao i drugih domaćih i međunarodnih poslovnih udruženja.

Miodrag Kostić, dobitnik je priznanja ’’Poslovni čovek godine”, „Najuspešniji čovek Vojvodine”, „Najuspešniji privrednik”, ”Najbolji menadžer Jugoistočne Evrope 2011”, zatim nagrada „Zlatni dinar cara Dušana - kompanija decenije”, „Beogradski pobednik”, „Biznis partner godine” i drugih. Kompanija na čijem je čelu je u više navrata proglašavana najuspešnijom kompanijom u Srbiji i regionu.


Predsednik MK Group Miodrag Kostić rođen je 25. avgusta 1959. godine. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu, na smeru Informacione tehnologije 1983. godine.