Carnex izrađuje projekat postrojenja za tretman otpadnih voda

24. februar 2010.

Kompanija CARNEX je u toku izrade projekta postrojenja za tretman otpadnih voda, koja će se ispuštati u centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda Opštine Vrbas. CARNEX će za izradu projekta, za opremu, montažu i građevinske radove uložiti više od milion evra. Nakon realizacije ovog projekta, CARNEX će značajno doprineti zaštiti Velikog Bačkog kanala.

U toku je i proizvodnja opreme za postrojenje. Reč je o renomiranom proizvođaču, firmi »Nijhuis Water Technology« iz Holandije. Pored toga, priprema se i tehnička dokumentacija koja podrazumeva izradu različitih projekata, kao npr. mašinski, hidrogeološki, elektro, građevinski, tehnološki projekat. Za vreme izrade tehnologije prečišćavanja otpadnih voda i opreme od strane holandskih partnera, konsultantska kuća iz Beograda »IK konsalting i inženjering« bi trebalo da završi izradu sve ostale neophodne dokumentacije, studija, te da pribavi sve potrebne dozvole za izgradnju. Na osnovu toga biće poznata i dinamika izvođenja radova, kao i rokovi za njihov završetak. U radove će biti uključene i građevinske firme iz Srbije.

Kompanija CARNEX, svesna značaja ulaganja u očuvanje životne sredine, kontinuirano sprovodi razne ekološke akcije, te implementira projekte čiji je cilj promovisanje ekološki čistog i zdravog načina života i poslovanja. S tim u vezi, CARNEX je prošle godine dobio i UNIDO sertifikat za čistiju proizvodnju, odnosno za efikasniju upotrebu prirodnih resursa, koji dodeljuje Centar za čistiju proizvodnju Srbije. Reč je o posebnom priznanju koje se dodeljuje kompanijama koje su u određenom vremenskom periodu primenile metode za čistiju proizvodnju i tako unapredile upotrebu prirodnih resursa. Cilj uvođenja ovih mera je ušteda vode, energenata, sirovina, smanjenje količine otpada i emisije štetnih materija što rezultira povećanjem profita i očuvanjem životne sredine.


Ostvarivanjem postavljenih ciljeva štitimo radno i životno okruženje

Zaštita životne sredine podrazumeva skup različitih…

Kompanija Carnex ostvarila Nacionalni cilj za 2014. godinu

Paštete i namazi, trajne kobasice, salame i parizeri,…

Kompanija Carnex učestvovala u radu Fokus grupe za upravljanje otpadom u dve opštine

Bački Petrovac, 4. decembar 2014. - Uz podršku čelnika…

Čuvajte i vi vodu za buduće generacije

Bunari koji su nekada bili izvor bistre vode za piće danas…