“Pilino” pileći program stigao na trpeze

1. juni 2010.

Samo nekoliko meseci nakon što su se na tržištu pojavile nove paštete, “Carnex” je opet pripremio i na tržište izbacio potpuno nove proizvode. Reč je o pilećem programu pod nazivom “Pilino”, koji obuhvata čak osam novih proizvoda: pileću viršlu, pileću kobasicu, mini pileću kobasicu, pileću kobasicu sa povrćem, mini pileću kobasicu sa povrćem, pileća prsa u omotu i mini pileća prsa u omotu.

“Pilino” program namenjen je i onim potrošačima koji paze na zdravlje: pileće meso je lagano, sa malo masti i holesterola, a bogato visokokvalitetnim belančevinama. Dobar je izvor fosfora, cinka i niacina, i zato pogodno za svakodnevno konzumiranje. Kod pilećeg belog mesa sadržano je dva grama masti u 100 grama mesa, dok je kod pilećih leđa taj odnos šest u 100 grama. Energetska vrednost pilećeg belog mesa je duplo niža od energetske vrednosti crnog hleba. 

Zna se da su belančevine posebno važne u ishrani dece, jer od prisustva svih aminokiselina, a posebno esencijalnih, zavisi fiziološki rast i razvoj deteta. Konzumiranjem proizvoda od piletine uz malo masnoća unosimo visokokvalitetne belančevine i to značajne količine od 22 grama na 100 grama mesa. Uz to, proteini pilećeg mesa sadrže sve esencijalne masne kiseline, neophodne za održavanje dobrog zdravlja. 

Tu je zatim i niacin koji je važan vitamin jer učestvuje u stvaranju energije iz pojedinih nutrijenata, u sintezi masnih kiselina i hormona i čitavom nizu drugih reakcija. Piletina sadrži i fosfor i cink: bez prvog je metabolizam nezamisliv pošto je sastavni deo kostiju i zuba, a učestvuje i u čitavom nizu metaboličkih reakcija. S druge strane, cink je važan microelement jer njegov nedostatak izaziva promene na koži, slabiji noćni vid i slabije imunološke reakcije organizma, a organizam ga mnogo bolje usvaja iz mesa. 
Pored svega toga, “Pilino” pileći program je obogaćen povrćem ili sa dodatkom prirodnih začina, pa se odlikuje izuzetnim ukusom, mirisom i mekoćom koji osvajaju pri prvom zalogaju. 


NOVE CARNEX SMAZALICE – IDEALNE ZA MAME I KLINCE

Kompanija Carnex lansirala je posebnu liniju inovativnih proizvoda…

NOVA SELECTION KOKOŠIJA PAŠTETA - ZA ONE KOJI VOLE DA BIRAJU

U okviru Carnex Selection premium linije pašteta lanisrali…

NOVA CARNEX GOTOVA JELA - UKUSI SVETA NA VAŠOJ TRPEZI

Možete li da zamislite da pripremite ručak, bogat ukusima…

Post nikada nije bio ukusniji uz Carnexove nove zalogaje

Ishrana je preduslov dobrog zdravlja i umnogome utiče na kvalitet…