Kompanija Carnex dobila “halal“ sertifikat

29. juli 2014.

Industrija mesa Carnex dobila je prestižni Halal sertifikat za kvalitet i bezbednost hrane na osnovu niza sprovedenih i kontrolisanih postupaka u procesu proizvodnje, a koji su odobreni od strane Agencije za sertifikaciju.

U prvoj fazi sertifikovana su tri Carnex proizvoda: Goveđi gulaš, Suva goveđa pršuta i Suva goveđa pršuta sa lukom, a u planu je sertifikovanje i portfolia pilećeg, goveđeg i ribljeg programa.

- Halal standard počiva na preventivnoj-proaktivnoj metodi i kompatibilan je sa drugim međunarodnim standardima koji uređuju oblast kvalitetnog upravljanja proizvodnjom (ISO, HACCP i drugi). Dobijanje sertifikata i ispunjavanje „Halal“ standarda predstavlja dodatnu  potvrdu kvaliteta Carnex proizvoda i omogućiće Carnex-u značajno proširenja tržišta i povećanje izvoza proizvoda, pre svega na tržišta država u kojima živi veliki broj stanovnika islamske veroispovesti.

Carnex je vodeća kompanija u Srbiji u oblasti proizvodnje mesa i prerađevina od mesa, sa tradicijom i iskustvom dugim preko 56 godina. Posedovanje i primena, pored Halala, i ostalih međunarodno priznatih sertifikata, dodatno potvrdjuju potpuno kontrolisan proces proizvodnje i vrhunski kvalitet Carnex proizvoda.


ZLATNA NAGRADA - WORLD FOOD MOSCOW 2016

Na glavnom jesenjem događaju u Rusiji „World Food Moscow…

OGLAS O PRODAJI RASHODOVANIH OSNOVNIH SREDSTAVA PUTEM USMENOG JAVNOG NADMETANJA

Na osnovu Odluke Generalnog direktora br. 2528 od 21.04.2016.…

CARNEX dobitnik Superbrands priznanja CARNEX SUPERBREND U KATEGORIJI HRANE

Beograd, 14. jun 2016. – Kompanija Carnex koja posluje…

VELIKI ŠAMPIONSKI PEHAR ZA CARNEX

Još jedna potvrda kvaliteta na 83. Međunarodnom poljoprivrednom…