Carnex najavljuje investicioni plan za naredne tri godine u vrednosti do 60 miliona evra

14. maj 2008.

Carnex, jedna od najvećih kompanija u industriji mesa Srbije, čiji je većinski vlasnik Ashmore Investments, uložiće ova sredstva u poboljšanje Carnexovih pogona.

Veliko proširenje postojećih proizvodnih pogona kompanije trebalo bi da obezbedi prvoklasni klanični pogon i objekte za distribuciju proizvoda. Planiraju se i investicije namenjene poboljšanju skladištenja zrnaste hrane, fabrike, farmi i logistike. Naročita pažnja će biti posvećena primeni projekata za očuvanje životne sredine, kao što je prečišćavanje otpadnih voda.

Ova investicija će omogućiti Carnexu da uveća ukupnu proizvodnju i plasira svoje proizvode na tržišta Rusije, Japana, Kine i Evropske Unije. Generalni direktor Hju Mekrejnolds izjavio je da će, pored značajno povećane proizvodnje, obezbediti neophodne investicije za poboljšanje postojećih pogona i za uvođenje i očuvanje mera propisanih HACCP i ISO standardima. Ova investicija predstavlja ključni deo Carnexove strategije za proširenje linije kvalitetnih proizvoda i mi smo izuzetno zadovoljni podrškom koju dobijamo od Ashmore Investments, kao i saradnjom sa upravom i opštinom grada Vrbas.


ZLATNA NAGRADA - WORLD FOOD MOSCOW 2016

Na glavnom jesenjem događaju u Rusiji „World Food Moscow…

OGLAS O PRODAJI RASHODOVANIH OSNOVNIH SREDSTAVA PUTEM USMENOG JAVNOG NADMETANJA

Na osnovu Odluke Generalnog direktora br. 2528 od 21.04.2016.…

CARNEX dobitnik Superbrands priznanja CARNEX SUPERBREND U KATEGORIJI HRANE

Beograd, 14. jun 2016. – Kompanija Carnex koja posluje…

VELIKI ŠAMPIONSKI PEHAR ZA CARNEX

Još jedna potvrda kvaliteta na 83. Međunarodnom poljoprivrednom…