Укусно и декоративно

Хладно предјело увек је примамљиво, довољно је да се садржи ваше омиљене намирнице. Али, посебан “шарм” му даје декорација, којој не можете да не прибегнете када схватите како је лако.

Можете на пример, од скоро сваке саламе или кобасице направити ружице. Мале, велике, црвене, розе, изгледаће скоро као природне. Неопходно је само да се поиграте и потражите неколико додатних реквизита и намирница као што су маслине, танко исечен трапист (или неки други, тврди сир), листови зеленог зачинског биља...

Када је све ту, саветујемо вам да прво направите основу, дакле да на већем овалу поређате парчад сланог ролата, пецива или једоставно листове танко исечених пилећих прса, печенице или нечег сличног. Онда следи нешто захтевнија фаза. На чачкалице ставите маслине, а око њих обмотајте листове танко исечене суве кобасице, који ће већ сада попримити облик цвета.

Уколико бисте још да се играте, додајте са стране листове зеленог зачинског биља, попут  босиљка и ове “ружице” већ можете ређати у круг, једну до друге. Остаје још да оформите главну “звезду” овог аранжмана – средишњу ружу. Једноставно, исеците врло танко један лист суве свињске пршуте или буткице или печенице, уролајте да изгледа као ружа и поставите на средину овала. Не заборавите да обратите пажњу да ли су све намирнице унутар ивица овала, ако сте и то урадили, можете парирати и професионалцима