Њоке

Мини задовољство, а велико уживање. Могу се припремати на велики број начина, али ми препоручујемо један – по нашем мишљењу изузетан.

Њоке
35 min
2 порција

Потребни састојци:

  • 350 г њоки
  • 310 г Карнекс Српске кобасице
  • 2-3 кашике маслиновог уља
  • 1 црвени лук
  • 200 г шампињона
  • 2,5 дл црвеног вина
  • 500 г парадајз пиреа
  • соли и бибера по укусу
  • 1 кашичица Суноко шећера

У загрејану дубоку посуду ставите уље и ситно исецени црвени лук, исецкани бели лук, со и црни бибер, пропржите пар минута док лук не омекша. Додајте сечене шампињоне и пржите док вода од шампињона не испари, а затим додајте црвено вино и пржите још мало, додајте парадајз сос и шећер. Кувајте око 25 минута на лаганој ватри, док се сос згусне. Њоке скувајте, процедите и сипајте у готов сос, све лагано промешајте. У тигању на загрејаном уљу пропржите Српску кобасицу док не добије лепу златну боју.

Српску кобасицу исеците на колутове и сервирајте са њокама.

Пријатно!