Цезар салата са панцетом

Микс здравих састојака и салата за сваку прилику. Једноставна за припрему, за стомак лагана, а поврх свега укусна. Пријатно!

Цезар салата са панцетом
20 min
4 порција

Потребни састојци:

  • 500 г белог пилећег меса
  • 200 г панцете
  • главица зелене салате
  • 50 г пармезана
  • крутони

За дресинг:

  • 2 жуманца
  • сок од једног лимуна
  • 1 дл маслиновог уља
  • 2 чена белог лука
  • сенфа по укусу
  • соли и бибера по укусу

Бело месо исеците на једнаке штапиће, а затим га на лаганој ватри пропржите на мало маслиновог уља, додајући му пред крај исецкане комадиће панцете. Оставите на ватри док бело месо и панцета не добију лепу румену боју.

Затим у посуду ставите жуманца, сенф и лимунов сок. Промешајте уз додавање маслиновог уља све док се не добије густа маса, којој можете додати и пасиране ченове белог лука.

Добро оперите зелену салату, а затим је, добро осушену, уситните.

У једну чинију спојите пилетину, крутоне, салату, па затим се поспите пармезаном и дресингом. Лагано варјачом промешајте и зачините сољу и бибером.

Пријатно!