Карнекс Киш

Помешајте најфиније Карнекс производе у киш и уживајте у аромама домаћег оброка припремљеног на француски начин. Пријатно!

Карнекс Киш
30 min
5 порција

Потребни састојци:

  • 200 г брашна
  • 100 г путера
  • 50 г павлаке
  • 1 јаје
  • соли по укусу

За фил:

  • 100 г Карнекс пршуте
  • 100 г Карнекс панцете
  • 100 г паприке
  • 200 г гауда сира
  • 1 дл киселе павлаке
  • 3 јаја
  • мало маслиновог уља

Најпре направите тесто тако што ћете у брашно додати хладан путер исечен на коцкице, а затим и павлаку и со. Добро промешајте, па смеси додајте јаје и наставите са мешањем док се не добије компактна смеса.

Када добро умесите тесто умотајте га у алуминијумску фолију и ставите у фрижидер да одстоји пола сата.

За то време исецкајте панцету и пршуту, паприку и нарендајте сир. Затим панцету и пршуту препржите на маслиновом уљу.

Тесто растањите у круг који је пречника нешто већег од пречника плеха у којем ћете пећи киш, ставите га на неподмазан плех, подигните ивице и избушите виљушком или ножићем. Затим на површину теста ређајте све састојке додајући на крају нарендани сир.

Када сте све састојке сложили преко њих сипајте размућена јаја са павлаком.

Киш пеците око 20 минута на температури од од 200 до 220 степени, све док лепо не порумени.

Пријатно!