Реч председника

Миодраг Костић, један од водећих привредника не само у нашој земљи већ и у региону, на челу је тренутно највеће вертиклано интегрисане пољопривредне компаније у целој Европи.

Миодраг Костић, један од водећих привредника не само у нашој земљи већ и у региону, на челу је тренутно највеће вертиклано интегрисане пољопривредне компаније у целој Европи са озбиљним плановима за проширење и на друга тржишта попут Русије, Белорусије, Казахстана, Судана. Миодраг Костић је један од највећих експерата у аграрној и шећерној индустрији.

 

Пословни систем МК Групa, настао је 1983. године из мале приватне фирме за трговину, увоз-извоз и производњу – МК Комерц. Вредним радом, константним инвестирањем у пољопривредну производњу, трговину, банкарство, брокерске инвестиције и консалтинг и улагањем у развој људи, МК Група је израсла у систем који данас чини 35 предузећа и запошљава око 5.000 радника у Србији и Украјини, и као такав спада међу оне који чине окосницу домаће привреде.

Компанија Карнекс, водећа компанија у Србији у области производње меса и прерађевина од меса, у новембру 2011. године постала је део МК Групе. У последњих десетак година МК Група се стратешки оријентисала на пољопривредну производњу и прехрамбену индустрију,с обзиром на то да ове гране привреде имају највећи потенцијал развоја, али и имајући у виду растућу потражњу за храном и прехрамбреним производима, куповина Карнекса одлично се уклапа у постојећу производну делатност МК Груп система.

Карнекс је бренд који на нашем тржишту постоји више од 50 година. МК Група наставља започету традицију, али и има за циљ пробој Карнекс производа на страна тржишта и зато усклађује производњу са највишим светским стандардима у прехрамбреној индустрији и улаже у даљи развој бренда и запослених у Карнекс.

У жељи да своје знање и искуство на најбољи начин искористи, али и имајући у виду туристички потенцијал Србије, Миодраг Костић се одлучио да оснује компанију МК Маунтин Ризорт, под чијим се окриљем налазе хотели Гранд и Анђела као и апартманско насеље Конаци „Сунчани Врхови” на Копаонику.

Осим туризма, нове инвестиције су везане за развој обновљивих извора енергије, где ће МК Финтел Винд као своју основну делатност имати производњу „зелене“ електричне енергије, са усмереношћу на енергију ветра.

Миодраг Костић спремност да помогне развој српске привреде, створи боље услове за пословање и подели своје искуство са другима, доказао је и учешћем у раду управних одбора највећих и најуспешнијих банака у Србији, и најпознатије брокерске куће на овим просторима. Председник је Управног одбора АИК банке, клуба „Привредник”, „Српско -белоруског пословног савета’’, члан удружења послодаваца „Послодавац" као и других домаћих и међународних пословних удружења.

Миодраг Костић, добитник је признања ’’Пословни човек године”, „Најуспешнији човек Војводине”, „Најуспешнији привредник”, ”Најбољи менаџер Југоисточне Европе 2011”, затим награда „Златни динар цара Душана - компанија деценије”, „Београдски победник”, „Бизнис партнер године” и других. Компанија на чијем је челу је у више наврата проглашавана најуспешнијом компанијом у Србији и региону.

 

Председник МК Групе Миодраг Костић рођен је 25. августа 1959. године. Дипломирао је на Економском факултету у Новом Саду, на смеру Информационе технологије 1983. године.