“Пилино” пилећи програм стигао на трпезе

1. јун 2010.

Само неколико месеци након што су се на тржишту појавиле нове паштете, “ Карнекс ” је опет припремио и на тржиште избацио потпуно нове производе. Реч је о пилећем програму под називом “Пилино”, који обухвата чак осам нових производа: пилећу виршлу, пилећу кобасицу, мини пилећу кобасицу, пилећу кобасицу са поврћем, мини пилећу кобасицу са поврћем, пилећа прса у омоту и мини пилећа прса у омоту.

 

“Пилино” програм намењен је и оним потрошачима који пазе на здравље: пилеће месо је лагано, са мало масти и холестерола, а богато висококвалитетним беланчевинама. Добар је извор фосфора, цинка и ниацина, и зато погодно за свакодневно конзумирање. Код пилећег белог меса садржано је два грама масти у 100 грама меса, док је код пилећих леђа тај однос шест у 100 грама. Енергетска вредност пилећег белог меса је дупло нижа од енергетске вредности црног хлеба.

 

Зна се да су беланчевине посебно важне у исхрани деце, јер од присуства свих аминокиселина, а посебно есенцијалних, зависи физиолошки раст и развој детета. Конзумирањем производа од пилетине уз мало масноћа уносимо висококвалитетне беланчевине и то значајне количине од 22 грама на 100 грама меса. Уз то, протеини пилећег меса садрже све есенцијалне масне киселине, неопходне за одржавање доброг здравља.

 

Ту је затим и ниацин који је важан витамин јер учествује у стварању енергије из појединих нутријената, у синтези масних киселина и хормона и читавом низу других реакција. Пилетина садржи и фосфор и цинк: без првог је метаболизам незамислив пошто је саставни део костију и зуба, а учествује и у читавом низу метаболичких реакција. С друге стране, цинк је важан мицроелемент јер његов недостатак изазива промене на кожи, слабији ноћни вид и слабије имунолошке реакције организма, а организам га много боље усваја из меса.

Поред свега тога, “Пилино” пилећи програм је обогаћен поврћем или са додатком природних зачина, па се одликује изузетним укусом, мирисом и мекоћом који освајају при првом залогају. 


Карнекс Јетрена паштета у акцији „Најбоље из Србије 2012“

Карнекс јетрена паштета је у акцији…

Ново: Карнекс“Грил” кобасица

Карнекс не престаје да изненађује…

Карнекс“Грил” и “Српска” кобасица

Карнекс и даље наставља да изненађује…

Најбоље из мора у Карнекс паштетама

Најлепше и најбоље из мора од недавно…