Компанија Карнекс добила “халал“ сертификат

28. јул 2014.

Индустрија меса Карнекс добила је престижни Халал сертификат за квалитет и безбедност хране на основу низа спроведених и контролисаних поступака у процесу производње, а који су одобрени од стране Агенције за сертификацију.

 

У првој фази сертификована су три Карнекс производа: Говеђи гулаш, Сува говеђа пршута и Сува говеђа пршута са луком, а у плану је сертификовање и портфолија пилећег, говеђег и рибљег програма.

 

- Халал стандард почива на превентивној-проактивној методи и компатибилан је са другим међународним стандардима који уређују област квалитетног управљања производњом (ISO, HACCP и други). Добијање сертификата и испуњавање „Халал“ стандарда представља додатну  потврду квалитета Карнекс производа и омогућиће Карнексу значајно проширење тржишта и повећање извоза производа, пре свега на тржишта држава у којима живи велики број становника исламске вероисповести.

 

Карнекс је водећа компанија у Србији у области производње меса и прерађевина од меса, са традицијом и искуством дугим преко 56 година. Поседовање и примена, поред Халала, и осталих међународно признатих сертификата, додатно потврђују потпуно контролисан процес производње и врхунски квалитет Карнекс производа.


Милан Калинић припремао Карнекс доручак

Милан Калинић, глумац и водитељ, заједно…

Компанија Карнекс извози и на тржишта Швајцарске и Аустрије

Карнекс, водећа компанија на територији…

Kарнекс признање за квалитет

Индустрија меса Kарнекс освојила…