Карнекс Најбољи из Србији

13. мај 2012.

Компанија Карнекс је у акцији „Најбоље из Србије 2009“, у категорији Роба свакодневне потрошње – корпоративни бренд, освојила прво место и добила специјалну статуу.

Карнекс паштете су у истој акцији освојиле награду Топ Корнер. Тим поводом ће у периоду од 15. јануара до 15. фебруара у објектима водећих трговинских ланаца бити посебно издвојена, обележена и промовисана јетрена паштета 75г.

Акција "Најбоље из Србије 2009” започета је средином октобра 2009. године, а свечано проглашење победника се одиграло на церемонији одржаној 22. децембра 2009. године у Привредној комори Србије.

Приликом уручивања награде, генерални директор Хју Мек Рејнолдс захвалио се свима који су гласали за нашу компанију и производе и додао да „Карнекс представља промену која се одвија у Србији. Асхморе као главни деоничар наставља да улаже и унапређује фабрику и потројења. Ова унутрашња инвестиција у Србију ће помоћи да се предузећа модернизују. Учиниће Карнекс спремнијим за будућност и способнијим да се одазове изазовима на светском тржишту. “

Критеријуми за избор награђених били су засновани на тржишно – финансијским показатељима, перцепцији потрошача, гласању путем Интернета и оцени стручног жирија, а циљеви ове акције су били промовисање вредности домаће привреде и тржишног начина размишљања.

Акцију су, по шести пут, организовали Министарство трговине и услуга, Привредна комора Србије и дневни лист ''Привредни преглед“.