Карнекс изградио постројење за третман отпадних вода у Врбасу

11. април 2012.

Постројење за пречишћавање отпадних вода у Врбасу, у чију изградњу је компанија Карнекс уложила два и по милиона евра, свечано је отворио министар животне средине, рударства и просторног планирања Републике Србије, Оливер Дулић. На овај начин грађани и општина Врбас добили су постројење које ће значајно допринети очувању животне средине и загађење површинских вода и канала Делта И-64 свести на прихватљиву меру по најстрожијим европским стандардима.

Компанији Карнекс постројење за пречишћавање отпадних вода у општини Врбас, представља још један у низу пројеката којим настоји да, кроз друштвено одговорно пословање, побољша квалитет живота у систему у којем послује. За израду пројекта, опрему, монтажу и грађевинске радове уложено је два и по милиона евра чиме је дат значајан допринос заштити вода као што су канал Делта И-64, а самим тим Великог бачког канала. Велики бачки канал је својевремено био највећи грађевински подухват на Балкану и компанија Карнекс је на добром путу да му поново врати значај.

Постројење у Карнекс-у спада у већа постројења на овим просторима, јер је пројектовано да преради 2300 м3 отпадне воде дневно, што одговара загађењу од 40000 еквивалент становника. Поређења ради, толико имају ужа подручја градова као што су Бор, Јагодина, Сремска Митровица или Пожаревац.

Индустрија меса Карнекс верује да су грађани Врбаса до сада већ навикли да компанију препознају као партнера који је спреман да у своје циљеве укључи и интересе и потребе заједнице у којој послује. У компанији Карнекс истичу да ће истим интензитетом и у будућности наставити да улажу у заштиту животне средине, обзиром да су здравље и сигуран живот њихових запослених, њихових породица и заједнице у којој послује најважнији чинилац успешног развоја Карнекс-а.

У циљу очувања и заштите животне средине, компанија Карнекс континуирано спроводи разне еколошке акције, те имплементира пројекте чији је циљ промовисање еколошки чистог и здравог начина живота и пословања. У складу с тим, прошле године је учињена значајна инвестиција сепаратора који одваја течну од чврсте фазе стајњака, на фарми свиња у Врбасу, чиме се доприноси обогаћивању пољопривредног земљишта. Улагањем у рециклажу, Карнекс је стекао право да своје производе обележи знаком “Зелена тачка”, чиме је потврдио свој допринос као друштвено одговорна компанија у овој области.


Чувајте и ви воду за будуће генерације

Бунари који су некада били извор…

Испуњен национални циљ управљања амбалажним отпадом

Амбалажа широког спектра наших производа…